maandag 4 februari 2013

Recept: Curry met zoete aardappel en kikkererwten


Onlangs is er vlakbij mijn huis een filiaal van Marqt geopend. Marqt is een duurzame supermarkt met verschillende filialen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Marqt claimt alleen 'echt' eten te verkopen, eten dat dicht bij zijn oorsprong blijft. Iets dat ik alleen maar kan aanmoedigen. Het is ook echt een feestje om door een van hun winkels te lopen. Alles is op een mooie manier uitgestald en ingedeeld, en altijd als ik er ben wil ik alles proeven en kopen.

Toen ik een paar weken geleden in de winkel was bleef ik even staan bij de kant-en-klaar maaltijden. Deze zagen er erg goed uit en ik besloot een ovengerecht te proberen met zoete aardappel, kikkererwten en feta. Het was erg lekker en ik ben gelijk op zoek gegaan naar een soortgelijk recept. Ik kwam uit op een vegetarische curry en heb dit recept iets aangepast naar mijn smaak. Ik at het hier met gegrilde pitabroodjes, maar het kan ook erg goed met rijst. 




Verhit wat olie in een hapjespan. Bak de ui voor ongeveer 3 minuten, totdat deze glazig is. Voeg dan de currypasta en de knoflook toe en laat dit een minuutje meebakken.

Schenk de kokosmelk erbij en voeg de zoete aardappelblokjes toe. Dek de pan af en laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen. schep regelmatig om en en voeg indien nodig wat water toe.

Als de aardappels gaar zijn voeg je de kikkererwten en spinazie toe. Als de spinazie is geslonken is de curry klaar op opgediend te worden. Bestrooi met de verkruimelde feta. 


Door de feta weg te laten, is het gerecht ook geschikt voor veganisten.  








4 opmerkingen:

  1. Ik houd van de Marqt! & dit ziet er heerlijk uit! Heb hier toevallig zoete aardappel & kikkererwten liggen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is ook echt heerlijk! Ben benieuwd of je het gaat maken en wat je er dan van vindt.. :)

      Verwijderen
  2. Dat klinkt als een heerlijk recept! Vind Marqt helaas niet goedkoop anders had ik er vaker gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, het is inderdaad niet goedkoop helaas. De meeste afhaalmaaltijden waren geloof ik rond de 6-7 euro. Vond ik nog meevalen (voor een keertje).

      Verwijderen