donderdag 21 februari 2013

Hotspot: Burgermeester, Amsterdam


Wanneer mijn vriend en ik geen zin hebben om te koken, maar ook niet 'echt uiteten' willen, gaan we negen van de tien keer naar de Burgermeester. Deze hamburgertent is de laatste jaren een echte favoriet geworden, we krijgen maar geen genoeg van de heerlijke burgers die ze serveren. Gisteren was het weer eens zover, we gingen burgers eten! 
 De Burgermeester heeft een wisselend menu. Elk seizoen staan er, naast een aantal burgers die standaard in het menu zitten, weer nieuwe burgers op de kaart. 


Bij de Burgermeester vind je niet de geijkte burgers, de ingredienten waarvan de burgers zijn gemaakt en de toppings zijn altijd verrassend. Zo is er naast de 'standaard' Biefburger van rundvlees, ook een Meester Biefburger (met dragonmayonaise) en een Biefburger Royaal (met pancetta en truffel ei, dé favoriet van mijn vriend). Er zijn lamsburgers,  kipburgers en vaak staat er ook een visburger op het menu, zoals een burger gemaakt van tonijn of, in dit menu, een burger gemaakt van Heek.


Ook voor de vegetariers staat er altijd iets lekkers op de kaart. Dit menu zijn dat een Linzenburger en een Geitenkaasburger. De Geitenkaasburger is mijn absolute favoriet. Hij komt gelukkig regelmatig terug op het menu, maar dan steeds weer met andere toppings. Dit keer bestond de topping uit rode biet, cranberry en appel.
Als je bestelt bij de Burgermeester kun je kiezen voor een wit of een bruin broodje. De broodjes zijn altijd heerlijk knapperig en vers. Verder staat er op de menukaart ook het Mini trio. Dit zijn drie miniburgers naar keuze. Perfect als je niet kunt kiezen en verschillende dingen wilt proeven! En, voor als je wat gezonder wilt eten, alle burgers kunnen ook geserveerd worden als een (flinke!) maaltijdsalade.

Naast de seizoenskaart staat er ook een Maandburger op het menu. Gasten kunnen in het restaurant of online een formuliertje invullen met hierop hun eigen creatie. Elke maand kiest het personeel uit alle inzendingen een winnaar. Altijd leuk om lekker creatief bezig te zijn, terwijl je aan het wachten bent op een bestelling. Hopelijk wordt mijn blauwe kaas burger nog een keer uitgekozen ;)


Voor bij je burger(s) kun je kiezen uit verschillende salades of een gepofte aardappel. Er zijn verschillende lekkere sapjes te krijgen en als toetje staan er ook nog wat zoete dingen op de kaart.

Nee, ik denk niet dat ik ooit genoeg zou krijgen van de Burgermeester. De verassende en afwisselende kaart, het vriendelijke personeel en de fijne prijzen laten me steeds weer terugkomen. Is er wel iets negatiefs te zeggen over dit restaurant? Vooruit, er is wat weinig plek om te zitten. Er is maar een aantal grote tafels, waardoor je vaak gedwongen wordt om met andere mensen aan één tafel te zitten. Maar ach, eigenlijk heeft dat ook wel weer wat...

De Burgermeester heeft drie vestigingen in Amsterdam: aan de Albert Cuypstraat, de Elandsgracht en de Plantage Kerklaan. Laten we hopen, voor de mensen die niet in Amsterdam wonen, dat ze snel uitbreiden naar andere steden!Geen opmerkingen:

Een reactie posten