woensdag 1 mei 2013

Recept: Thaise enchiladas


Een van mijn favoriete dingen om te maken (en te eten!) zijn enchiladas. Een enchilada, volgens Wikipedia: "Een enchilada is een traditioneel Mexicaans deeggerecht, dat bestaat uit een tortilla met een vulling van (doorgaans) vlees (gehakt) en kaas."
Ik heb een aantal recepten voor de wat meer 'traditionele' enchiladas, die ik regelmatig maak. Maar nu kwam ik een recept tegen voor Thaise enchiladas, en ik werd heel nieuwsgierig, deze moest ik proberen! En ik ben zeker niet teleurgesteld, ik heb er een nieuw favoriet recept bij! De smaken in dit recept zijn heel goed uitgebalanceerd, de enchiladas zijn kruidig, romig en spicy tegelijk. En bijna té makkelijk om te maken. Wat hebben we nodig?



Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de kip in grove stukken en kook deze gaar in een pan met water. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Als de kip gaar is, pluis deze dan of snijd het in kleine stukjes. 



Verhit ondertussen wat zonnebloemolie in een hapjespan. Snijd de ui in blokjes, hak de knoflook fijn en bak deze samen met de wortel ongeveer 5 minuutjes in de pan. Voeg dan de kip, de in ringetjes gesneden bosui, de fijngesneden koriander en een handje pinda's toe, en laat dit een minuutje koken. Voeg dan ongeveer 200 ml kokosmelk en 75 ml chilisaus toe (het kan ook wat minder zijn, je moet ervoor zorgen dat het niet te 'nattig' wordt, dus voeg gewoon steeds een klein beetje toe, tot het de juiste consistentie heeft). 




Verwarm de tortilla's één voor één even in de magnetron, zodat ze beter te vouwen zijn, verdeel het mengsel in achten en vul de tortilla's ermee. Rol ze stevig op. Mix de rest van de kokosmelk en chilisaus met elkaar en giet een klein laagje in een ovenschaal. Leg hier de opgerolde tortilla's op, stevig tegen elkaar aan. Giet de rest van het kokos-chili mengsel over de tortilla's heen.





Verdeel nog wat koriander en een handjevol gehakte pinda's over de tortilla's, en zet de schaal dan in de oven voor 20 minuutjes. En ga dan, niet zoals ik 20 minuutjes op je iPad zitten, maar draai de schaal na 10 minuutjes even om, zodat ze niet aan één kant zwart worden :-).




Serveer de tortilla's met wat extra chilisaus en geniet ervan!





3 opmerkingen:

  1. Ziet er heel erg lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, dat ziet er goed uit! Krijg er spontaan honger van! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt heerlijk, dit wil ik eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen