woensdag 15 mei 2013

Recept: pittige aardappelfrietjes uit de oven


Als ik aardappeltjes eet, eet ik ze negen van de tien keer uit de oven. Lekkerder én goedkoper dan een zakje met voorgeruide aardappeltjes. Ik koop meestal een grote zak aardappelen en dan kan je dan een aantal keren mee doen!

Ik bereid mijn oven aardappeltjes op heel veel verschillende manieren, met verschillende kruiden, met schil en zonder schil. Wel doe ik in de basis altijd hetzelfde, omdat ik heb gemerkt dat op die manier de aardappels het lekkerst en knapperigst worden. Ik doe de aardappels nadat ik ze heb gesneden 10 minuutjes in de magnetron, hierdoor worden ze als het ware 'voorgekookt'. Ondertussen verwarm ik de oven voor op ongeveer 250 graden en zet ik een bakplaat bekleed met aluminiumfolie in de oven, zodat deze lekker heet kan worden. Hier is alles wat je nodig hebt:


Verwarm de oven op 250 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en zet deze in de oven om goed heet te worden. Schil je aardappels als je dat wilt. Ik laat ook vaak de schil eromheen zitten, maar dit keer heb ik ze geschild. Snijd de aardappelen in frietvorm. Zet de aardappelen in de magnetron voor 10 minuten, zodat ze alvast koken. Meng alle kruiden in een kom. Ik heb teaspoons (tsp) gebruikt, deze worden voor Amerikaanse recepten vaak gebruikt. Je kunt ook een flinke theelepel gebruiken als je geen teaspoons hebt. Voeg wat peper en zout toe aan de rest van de kruiden en schenk er beetje voor beetje wat olijfolie bij totdat het een mooi papje is. Als de aardappeltjes klaar zijn, doe ze in de kom bij de kruiden en hussel alles goed door elkaar, totdat de aardappels helemaal bedekt zijn met de kruiden.Haal de bakplaat uit de oven (pas op, heet!) en besprenkel deze met wat olijfolie. Verdeel de aardappels over de bakplaat, zorg dat ze niet over elkaar heen liggen, zodat ze allemaal lekker knapperig kunnen worden. Bak je zelfgemaakte frietjes voor ongeveer 25 minuten in de oven. Serveer ze met lekkere zelfgemaakte mayonaise en geniet ervan!
3 opmerkingen:

  1. Ziet er heel lekker uit! Ik houd van aardappeltjes uit te oven, in wat voor vorm dan ook ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog heb je! Aardappels uit de oven zijn een stuk gezonder dan gefrituurd. Lekker dit.

    BeantwoordenVerwijderen