zondag 12 mei 2013

Recept: Pastasalade met tonijn


Tonijn, ik ben het steeds meer gaan waarderen. Mijn vriend is er dol op, maar ik heb het echt moeten leren eten. Nu ik het steeds lekkerder begin te vinden gebruik ik het, tot groot genoegen van mijn vriend, steeds vaker in de gerechten die ik maak. Van de week, toen het nog lekker weer was, had ik zin in een pastasalade, niet te zwaar. Hij was verrassend goed gelukt en ik ga 'm dan ook zeker nog een keer maken. Ik denk dat de tonijn ook goed te vervangen is door bijvoorbeeld gegrilde kip. Het boodschappenlijstje:



Zet een pan met water op het vuur en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosui in reepjes en de paprika in blokjes. Hak de peterselie fijn.


Laat de tonijn uitlekken en giet de pasta af. Doe de pasta, de vis, de groenten en de verse peterselie in een kom. Voeg een flinke eetlepel mayonaise toe (of meer of minder, kijk even wanneer het er smeuïg uitziet). Knijp er dan een halve citroen boven uit en voeg naar smaak paprikapoeder, peper en zout toe. Mix alles goed door elkaar en serveer lauwwarm of koud. Lekker met wat geroosterd brood!

Dit gerecht is ook heel goed te bewaren in de koelkast om de volgende dag te eten als lunch. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er serieus zo lekker uit! Ik ga het een keertje maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben dol op pastasalade met tonijn, binnenkort maar weer eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen